پلی یورتان اساساً از دو ماده خام، ایزوسیانات و پلی ال که از نفت خام به دست می‌آیند ساخته می‌شود. پس از اختلاط آن دو جزء، مایع آماده برای فرآیند سیستم و مواد کمکی مختلف مانند کاتالیزورها، عوامل فوم زا و تثبیت کننده ها، یک واکنش شیمیایی شروع می شود. تاریخچه پلی یورتان به چندین نسل برمی گردد. در ابتدا تکنولوژی تولید فوم ریجید و سپس فوم منعطف و در نهایت فوم نیمه سخت به وجود آمد.

فوم PUR چه خواصی دارد؟

مهمتر از همه، پارامترهای حرارتی خوبی را نشان می دهد، در برابر طیف وسیعی از دماها (از۲۰۰- درجه سانتیگراد تا ۱۳۵+ درجه سانتیگراد) مقاوم است. میانگین ضریب هدایت حرارتی فوم پلی یورتان ۰/۰۲۶w/m2 است و مطلوب ترین چگالی ظاهری پس از پخت فوم ریجید معمولاًkg/m3 35 تا ۵۰ است. بزرگترین مزیت فوم PUR خاصیت عایق حرارتی بودن آن است. فوم پلی یورتان همچنین در برابر بارهای نسبتاً زیاد و همچنین قارچ ها و کپک ها مقاوم است. بنابراین، بدون شک یک ماده ایده آل برای هر گونه کار ساخت و ساز و بازسازی، مانند عایق حرارتی و صوتی، اتصالات و آب بندی است. فوم PUR چسبندگی کاملی به سطوح عمودی و افقی ایجاد می کند و ساختار متخلخل دارد. مواد متخلخل دارای حفره های توخالی در داخل هستند. تخلخل خاصیتی است که حجم و کمیت منافذ با قطر معین را به ما می گوید. فوم پلی یورتان نیز با زمان عملیات کوتاه مشخص می شود و پس از عمل آوری، از نظر شیمیایی خنثی است. وقتی صحبت از معایب این ماده می شود، اشتعال پذیری نسبی و مقاومت کم آن در برابر اشعه UV اغلب ذکر می شود.

فوم های سلول باز و سلول بسته:

فوم پلی یورتان به دو نوع اصلی تقسیم می شود: سلول باز و سلول بسته. اولی برای استفاده در داخل ساختمان، به ویژه برای عایق کاری دیوارها و سقف ها و همچنین به عنوان عایق صوتی استفاده می شود، زیرا فوم پلی یورتان، علاوه بر خواص عایق حرارتی، دارای ضریب کاهش صدای بسیار بالایی است.
گروه دیگر، فوم پلی یورتان سلول بسته، به دلیل مقاومت بالا در برابر آب، استحکام بالاتر، در فضای باز و در اتاق هایی با رطوبت بالا استفاده می شود. ساختار آن شامل بیش از ۹۰ درصد سلول های بسته است و چگالی آن بینkg/m3 30 تا ۶۰ است. ضریب هدایت حرارتی فوم پلی یورتان سلول بسته از W/(m*K) 0/02تا ۰/۰۲۴متغیر است. انواع فوم سلول بسته، بسته به کاربردشان از نظر پارامترها متفاوت هستند. از یک طرف، برای عایق کاری دیوارهای فونداسیون، سازه های سقف و کف ها مناسب است. از طرف دیگر می توان از آن در ساختمان های صنعتی و کشاورزی استفاده کرد، به عنوان مثال برای عایق کاری کف های تولیدی، انبارها، سردخانه ها یا ساختمان های دامداری.

فوم های تک جزئی و دو جزئی:

این دو نوع از این نظر متفاوت هستند که اولی برای تولید به رطوبت هوا نیاز دارد. دومی در نتیجه یک واکنش شیمیایی بین دو جزء خود تحت عمل آوری قرار می گیرد. فوم تک جزئی در اتاق هایی با جریان هوای نامحدود و در فضای باز تولید می شود. دلیلش هم ساده است. هر چه رطوبت (بیش از ۳۵ درصد) و دمای هوا بیشتر باشد، فوم سریعتر پخته می شود. در حدود ۲۵ دقیقه، حجم فوم حدود ۳۵٪ افزایش می یابد، بنابراین حفره ها باید فقط حدود ۵۰٪ یا ۶۰٪ پر شوند. فوم دو جزئی بدون دسترسی به رطوبت تحت عمل آوری شیمیایی قرار می گیرد. بنابراین می توان از آن در مناطق صعب العبور که خشک هستند و نیاز به فوم با کیفیت عالی دارند استفاده کرد. این نوع فوم برای اتصال کارهای چوبی به صورت ثابت نیز مناسب است. در حدود ۲۵ دقیقه، فوم دو جزئی حدود ۳۰ درصد افزایش حجم پیدا می کند، بنابراین باید به خاطر داشته باشید که حفره ها را به طور کامل پر نکنید.

انواع پلی یورتان:

فوم پلی یورتان منعطف:

فوم پلی یورتان منعطف به عنوان بالشتک برای انواع محصولات مصرفی و تجاری از جمله ملافه، مبلمان، فضای داخلی خودرو و بسته بندی استفاده می شود. فوم منعطف را می توان تقریباً در هر شکل و سختی متفاوتی ایجاد کرد. سبک، بادوام و راحت است.

فوم پلی یورتان ریجید:

فوم های ریجید پلی یورتان و پلی ایزوسیانورات (پلی ایزو) یکی از محبوب ترین و همه کاره ترین عایق های جهان محسوب می شوند. این فوم ها می توانند هزینه های انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و در عین حال مناطق تجاری و مسکونی را کارآمدتر و راحت تر کنند. بر اساس گزارش وزارت انرژی ایالات متحده، گرمایش و سرمایش حدود ۵۶ درصد از مصرف انرژی در یک خانه معمولی ایالات متحده را تشکیل می دهد که آن را بزرگترین هزینه انرژی برای اکثر خانه ها می کند. برای حفظ دمای یکنواخت و سطح سر و صدای کمتر در خانه ها و املاک تجاری، سازندگان به پلی یورتان ریجید و فوم پلی ایزوسیانورات روی می آورند. این فوم ها مواد عایق موثری هستند که می توانند در عایق کاری سقف و دیوار، پنجره های عایق، درها و درزگیرهای مانع هوا استفاده شوند.

برای مشاهده محصولات در زمینه صنعت ساختمان، بخش انواع سیستم های صنعت ساختمانی  را بررسی کنید.

آشنایی با انواع و رده بندی فیلتر های ساخته شده از فوم پلی یورتان براساس کاربرد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *