فوم‌های پلی‌یورتانی فیلتر هوا دارای خواص فیزیکی و مکانیکی خوبی از جمله: الاستیسیته بالا همراه با استحکام مکانیکی عالی، انعطاف‌پذیری خوب، مقاومت و پایداری ابعادی مطلوب در دماهای مختلف هستند. هم چنین فوم فیلتر هوای خودرو دارای مقاومت ضربه بالایی است و در برابر حرارت دچار سوختگی، تغییر شکل و جمع شدگی نمی‌شود. فوم فیلتر هوای خودرویی باید قادربه تحمل دماهای بالا در مدت زمان طولانی بدون از دست دادن خواص فیزیکی و مکانیکی خود باشد، همچنین مانایی فشار نیز داشته باشد به این معنی که نمونه تحت فشار و حرارت ثابت و در طی یک دوره زمانی مشخص باید حداقل تغییر شکل را نشان دهد.

فیلتر هوای پلی‌یورتانی چیست؟

نسبت‌های استفاده از مواد اولیه فوم فیلتر هوا:

فرایند پخت این فوم به دلیل گرمازا بودن واکنش بین پلی‌ال و ایزوسیانات نیازی به حرارت ندارد و واکنش در دمای محیط صورت می‌گیرد. این فوم توسط دستگاه تزریق فشار پایین تولید می‌شود و عواملی هم چون: تنظیم بودن دستگاه با دانسیته مواد و نسبت ترکیب درصد ایزوسیانات و پلی‌ال در خواص فوم فیلتر هوای تولیدی نقش بسیار مهمی دارند. اگر مقدار ایزوسیانات مصرفی کمتر از حد باشد، فوم تولیدی چسبنده و نرم خواهد بود و به راحتی دچار پارگی می‌شود و اگر مقدار ایزوسیانات بیشتر از یک مقدار باشد، فوم تولید شده به شدت سفت و سخت خواهد بود و خاصیت الاستیسیته پایینی خواهد داشت. نسبت استاندارد ایزوسیانات به پلی‌ال ۱ به ۳ است.

در تزریق فوم فیلتر هوا با دستگاه تزریق فشار پایین باید تزریق با دبی کم و یکنواخت صورت گیرد. تزریق پلی‌ال و ایزوسیانات ترکیب شده با یکدیگر، باید کاملا یکنواخت و بدون حباب انجام گیرد. برای قالبگیری فوم فیلتر هوا از قالب‌های پلاستیکی مثل: پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن استفاده می‌شود. پس از تزریق مواد فوم فیلتر هوا درون قالب، کاغذ چین خورده قبل از رسیدن مواد به زمان ژل شدن باید روی این مواد قرار گیرد تا چسبندگی بهتری بین کاغذ فیلتر و فوم پلی‌یورتان صورت گیرد. در دستگاه تزریق فشار پایین چون قابلیت تمیز شدن خودکار دستگاه وجود ندارد، حتما باید یک مخزن ذخیره حلال متیلن کلراید و یا هر حلال مناسب دیگری در آن برای شست و شو وجود داشته باشد.

فیلتر هوای پلی‌یورتانی چیست؟

استفاده از فیلر در تولید فوم فیلتر هوا برای کاهش قیمت:

در صنعت برای کاهش قیمت نهایی فیلتر هوای تولید شده درون فوم پلی‌یورتان فیلرهایی مانند: کربنات کلسیم، تالک و پودر پی‌وی‌سی نیز اضافه می‌کنند که چون این مواد فعال نیستند. در واکنش بین پلی‌ال و ایزوسیانات شرکت نمی‌کنند که منجر به کاهش مصرف ایزوسیانات در واکنش می‌گردند. پس می‌توان با استفاده از این فیلرها نسبت ایزوسیانات به پلی‌ال را از ۱ به ۳ به ۱ به ۴ و یا بعضا ۱ به ۵ نیز کاهش داد. در کنار کاهش هزینه فیلتر هوا، افزودن فیلر باعث غلیظ شدن رزین پلی‌ال شده، درنتیجه به پمپ دستگاه تزریق، فشار می‌آورد و باعث استهلاک دستگاه در طولانی مدت خواهد شد. سازندگان فیلتر هوای خودرو تمایل دارند که با حداقل مواد بیشترین حجم از مواد را داشته باشند در نتیجه استفاده از فوم سلول باز برای این منظور بسیار مناسب است. میزان سلول باز یا بسته بودن این فوم‌ها را با اصطلاح PPI (pores per inch) که منافذ در هر اینچ را نشان می‌دهد، مشخص می‌کنند. هر چه PPI بیشتر باشد، فوم مقاومت بیشتری دربرابر جریان هوا دارد.
فوم فیلتر هوای پلی‌یورتان به علت سبک بودن باعث کاهش مصرف سوخت خودرو و کاهش انتشار گازهای آلاینده در محیط زیست نسبت به سایر مواد می‌شود. کیفیت این فوم علاوه بر کیفیت مواد اولیه مورد استفاده تابع عواملی همچون: مقدار وزن فوم بر واحد حجم قالب فیلتر و نیز نحوه اختلاط مواد می‌باشد. قبل از اختلاط پلی‌ال با ایزوسیانات، بشکه پلی‌ال باید توسط اپراتور ۵ تا ۱۰ دقیقه روی زمین چرخانده شود تا تمام مواد داخل آن از جمله: پلی‌ال، کاتالیزور، عامل فوم‌زا ، پیگمنت رنگی و … خوب مخلوط گردند.

ابرخی از مشکلات رایج که با استفاده از مواد مناسب فوم فیلتر هوای خودرو حل می‌شود:


۱. صداهای ناهنجار خودرو

۲. کاهش عملکرد خودرو

۳. افزایش مصرف سوخت

 4. دود سیاه از اگزوز

۵. بوی بنزین در اگزوز

 

برای تهیه این محصول یا محصولات دیگر پلی یورتانی،  نیک پلی یورتان کنار  شما است.

فیلتر هوای پلی‌یورتانی چیست؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *